четвер, 23 червня 2011 р.

Мурманськ. Центральний стадіон профсоюзів. Piccy.info - Free Image Hosting Трійка найпівнічніших футбольних клубів світу: 1) «Алта» (Норвегія); 2) «Тромсьо» (Норвегія); 3) «Сєвєр (Мурманськ, Росія). І ось під час заполярної подорожі мені із луганцем Ігорем поталанило опинитись в Мурманьску в день гри місцевого клубу! В місті є два більш менш пристойних стадіони: «Центральний стадіон профсоюзів» та «Строітєль». Футбольні матчі проводили на обох, поки влітку 2010-ого року Центральний не оновили (встановили пластикові сидіння та покрили поле штучним газоном, бо справжній не витримав би складних погодніх умов), і «Сєвєр» остаточно переїхав туди. Фішка в тому, що Центральний знаходиться північніше від «Строітєля», ура! Мені відомо, що в місті Норільськ, що знаходиться трошки північніше за Мурманськ, є більш менш пристойна арена, але схоже, що використовується вона для інших видів спорту і футбольного клубу в місті немає. Тобто виходить, що ми побували на третьому з можливих найпівнічніших матчів!

Стадіон вигідно розташований у ярочку, а його трибуни знаходяться на схилах. Заощадження на зведенні опорних конструкцій, одначе. Сидіння трьох кольорів, розташовані так, що утворюють російський триколор.
У господарів зібралося сорок активних вболівальників, серед яких чимало дівчат. У гостей також був сектор, здається п’ятеро тверчан, проте за гру ми їх так і не почули (зрештою, ми їх і помітили тільки в кінці матчу проходячи через їх сектор до виходу). «Волга» легко розібралась із мурманцями, забивши їм три голи в другому таймі, і я навіть виграв на цього трохи грошей. Коротше кажучи, нічого в цьому матчі особливого окрім одного – вище лише Тромсьо і Алта!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Перелік дописів

Маю плани після війни створити іншу сторінку, а поки додавати окремі актуальні розповіді про біг сюди.    2023 жовтень - Нічний Чорногірськи...